Tänään oli gööttien jalostustarkastus helsingissä. Martta pääsi tarkkiin mukaan Helmin ollessa jo liian vanha moiseen ja Tiiti liian nuori. Martta tarkastettiin hyväksytysti erittäin hyväksi. Pienihän tuo piiperoinen on, 28 cm ja 9 kiloa. Taskuun sopiva ;) . Hienosti käyttäytyi, tietenkin, koko esiintymisen, ulkona kyllä mielellään ilmoitteli taas äänellään olemassaolostaan. Hiljenee täysin sylissä joten kantelin sitten matkassa, ei korvat kärsinyt niin paljoa. Jännä kyllä että kotioloissa ei hauku lähes yhtään mutta kaikissa koirajutuissa kyllä sitten senkin edestä. 

Lähdettiin jo eilen kaikkien kanssa reissuun ja yövyttiin äitini luona. Ja takapakkia tuli Tiin kanssa :( Siellä kun oli parkettilattia niin Tii nökötti lähes koko ajan maton päällä. Kumma miten unohtaakin tutut alustat, asuttiin kuitenkin aiemmin kämpässä jossa parketti ja nyt ei suostunut sillä kävelemään kun ns pakkotilanteissa. Mä kun olin julma enkä sitten kannellut mihinkään vaan joutui liikkumaan itse uloslähtiessä. En tiedä sitten teenkö väärin tai oikein mutten tahdo lähteä Tiin mukaan tohon arkuuteen. mä kun en ole oikeni mistään löytänyt alusta-aran koiran "hoito-ohjeita", liekö sellaisia keksittykään. Tii menettää muhun sitten luoton alustoilla eikä suostu tulemaan luo vaan yrittää kaikkea pakoon. Päästin takapihalle ja moista kissahiirileikkiä mentiin että sain tytön takaisin sisälle. Sama kun autolle mentäessä, ei tule vapaana auton lähelle mutta hihnassa kyllä. Autossahan tuo on kyllä ihan rauhallinen ja osaa nukkuakin, liekö auto"kammo" tullut kun olen metallihäkissä pitänyt ennenkuin ongelman tiedostin ja pehmuste kun ei pysynyt paikallaan niin on luisunut raukka siellä. En oikein tiedä pitääkö pahoja paikkoja väistellä tai kulkea enempi, kumpi pahempi/parempi. Pitkään aikaan ei, silmätarkkipaikkaa lukuunottamatta, ole arkuus tullutkaan taas esille vaan ainoastaan nuo luonteen huippupuolet on loistanut kun on muuten kyllä niin mahtava likka :)

Ja vähän Helmiäkin. Ilmosin sen turun kv-näyttelyyn, pääsee likka taas kehäkettuilemaan jos vaan hyvässä kunnossa on silloin. Nyt olen muutaman päivän antanut rimadyliä kun nuoleskeli vähän tassujaan. Muuten kyllä pirtsakka ollut. Tuli vaan tunne että särkyileekö niin annan parin viikon kuurin, eipä siitä haittaa ole. Ja nyt ei ole tassujaan maistellut ainakaan niin että huomaisin.

Lumi sai Martan ja Tiitin sekoamaan, molemmat sukeltelivat lumihankeen ja Martta oikein kieriskeli siellä ja virtaa on tytöissä nyt paljon enempi, talvityttöset :)