Täällä ei ole siis tapahtunut mitään, normi arkeilua vaan kera koirien. Saivat taas tottua koiratkin arkeen kun pojat lähti kouluun ja mä töihin. Eipä noille onneksi pitkiä päiviä tule kun Waltteri lähtee kouluun kasin jälkeen ja tulee jo kahdelta. Iltapäivien ohjeisiin kuuluu Tiitin ruoka ja koirien ulosvienti.

Kyllä jo odottelen että pienin kasvaisi ja pääsisi meidä kassa lenkille purkamaan tuota energiaansa. Olen Tiitin kanssa1 -2km pisimmillään kävellyt päivässä. Aamulenkki on sen 1.5km ja pääsee mukaan että jaksaa päivän olla, iltaisin sitten käytän Martan ja Helmin pidemmällä ja Tiiti pääsee vaan lähimaastoon. Kun illat on olleet niin pimeitä etten edes peltoilemaan arkisin ole päässyt :/ Nyt tuli onneksi vihdoin lunta, jos se toisi valoakin.

Nyt syö kaikki kolme  tyytyvisinä luita. Helmi on nopein, sillä on iän mukanaan tuomaa kokemusta. Martan maha ei viimeksi reagoinut luuhun ollenkaan, toivottavasti ei nytkään. Helmillä meni vähän löysälle. Tiitin luun otan pois ennenkun ehtii sitä kokonaan edes syödä, siinä kun kestäisi varmaan koko päivän. Enkä tahdo että muut koirat syö kahta luuta. Hyvin pitää pieninkin puolensa. Kunnon murinat päästi Helmille kun yritti apajille :D

Meillä ei sisäsiisteysopettelu ole minkäänlaisella mallill vielä. Tiiti tekee just silloin kun tahtoo. Uloskin kyllä tekee hienosti. Kakat on helpompi tähdätäkin pihalle mutta pissaa tulee niin usein ettei millään pysy koiran aikataulussa. Noh, Martta ja Helmi on molemmat ollut yli vuoden vanhoja ennenkun ovat olleet täysin sisäsiistejä. Nyt voi jo vihdoin Martastakin sanoa ettei tee sisälle, viime kesänä vielä saattoi ruikata. Tottunut isojen koirien kanssa että oppivat siinä 7 kuisina, on pienet melko hitaita. Mähän olen kämpässä pitänyt mattoja lattioilla ja niiden päälle Tiiti tietty pissaa. Pakko yrittää suojella parkettia mahdollisuuksien mukaan.

Varasin laivamatkan viroon toukokuun vikalle viikonlopulle. Olisi 1 paikka liikaa varattuna, otin kolmelle hengelle ja ollaan Noran kanssa lähdössä. Majoitus on vielä hieman auki. Ja en kyllä ole täysin varma koirastakaan joka mukaan lähtee mutta uskoisin että Martta se tulee olemaan. Pitä muistaa kaikki rokotukset siirtää passille ennen sitä.

DSCF6221-normal.jpgDSCF6273-normal.jpg

 

DSCF6319-normal.jpg

Mä olen niin kyllästynyt näihin kuviin. Menee laatu kamerassa koko ajan huonommaksi ja huonommaksi. Järkkärin osto jo ihan nurkan takana.