Martta tulee viikon päästä vihdoin kotiin <3 Tuntuu että tyttö olisi ollut reissussa pienen ikuisuuden mutta onhan tuo 2,5kk ollutkin :) Ensi viikolla tulee pennut 8 viikkoa ja Martan hommat loppuu, pääsee koitiin hoitamaan työnsä. Helmi alkaa olemaan jo seuraa vailla myös, ja minä. Helmi on ihana, vanha, ärsyttävä :D Ja niin viisas. Alkuun kun jäätiin kaksin niin annoin sen vapaana löntystellä ulkona. Tuo ei irtoa enää kyllä minkään elävän perään. Lentävä lihaklöntti voisi kiinnostaa jos tarpeeksi alhaalla ja hitaasti menee ;). Nyt kun on päässyt sitten vapaana ulkoilemaan, on alkanut ottamaan siitä ilon irti. Seilaa hajulta hajulle, nuolee ja merkkailee. Kun kutsun, niin korvat alkaa toimimaan tasan ja heti sitten kun Helmi itse haluaa. Eli hihnassa mennään taas suurin osa kävelyistä. Metsässä toki saa mennä vapaana mutta kävelyteillä ei. 

Tiiti on ollut Noran treenattavana nyt reilu 2 viikkoa. Asunnossaan liikkuu jo ihan hyvin. Ovat treenailleet agia ja tokoa pikkulikan kanssa :) Typy toimii hienosti mörköhetkiin asti ja niistä palautuminen vie oman aikansa.  Alusta-arkuushan on nyt tosiaan muuttanut osin myös muotoaan. Enää ei pelkää vain lattioita vaan myös ovia, seiniä, aitoja, riippuen ihan paikasta missä on. Kotonahan on aina mennyt takapihalle reippaasti mutta sisääntulo ollut vaikeampaa ja ovi pitää olla isosti auki että pystyy siitä kulkemaan. Martta ja Helmi kun vaan kuonollaan tökkäävät ja änkeevät sisälle.

Luin koiramme-lehteä ja siinä oli että tulee kaikkien rotujen jalostustarkastus jossa käydään myös luonteenominaisuuksia läpi, gööteillä rotukohtainen tarkki on vain ulkomuotokatselmus. Siinä tulee olemaan myös 2 eri alustaa mihin koiran pitää mennä. Hienoa että luonteenominaisuuksiin tullaan siellä kiinnittämään huomiota! Voi kun meidänkin rodussa kiinnitettäisi enempi huomiota luonteeseen eikä arkoja koiria käytettäisi jalostukseen. Enkä tarkoita vaan alusta-arkuutta vain muitakin muotoja, ääni-arkuus on kaikkea muuta kun harvinainen ominaisuus tämän päivän gööteillä ja kyllä se  koiran kanssa elämistä vaikeuttaa. Eihän se kuitenkaan tarkoita vain laukaukseen reagoimista mitä jotkut luulevat. Ääniä kuuluu joka päivä ja kaikkialla enempi ja vähempi. Jos ongelma ei haittaa juuri itseään kyseisen koiran kanssa niin pentu voi joutua perheeseen jonka toiminta on sellaista että haittaa. Eihän Tiin alusta-arkuuskaan olisi niin haittaavaa jos en koskaan kyläilisi enkä haluaisi mitään harrastaa koiran kanssa. Hienosti typy lenkkeilee lähiympäristössä ja metsissä :). 

Mä sitä ruotsin tuonti-koiraa mietiskelin aiemmin. Nyt alan luopumaan ajatuksesta. enhän mä tiedä mitään sen vanhemmista. Suomen koirista edes jonkinlainen mahdollisuus saada tietoa. 

Tänään lähden illalla Helmin kanssa gööttimiehiä katsomaan, jos tuo vähän liehittelis taas ja nuortuisi silmissä <3