Helmi säikäytti mut eilen oikein kunnolla. Jo toissa-iltana ihmettelin että oli kovin väsynyt ja nukkui kyljellään lähes koko illan. Aamulla kun lähdettiin ulos niin kunnon huomasin tosi heikoksi. Tyttö ei halunnut oikein kävelläkään joten kannoin takaisin kotiin. Töihin oli lähdettävä ja aloin soittelemaan eläinlääkäreihin. Eka paikkaan sain ajan tälle päivälle, otin sen mutta soitin muuallekin. Pääsin kunnan eläinlääkärille iltapäivällä. Menin kotiin lähes  hermoromahduksen saaneena kun koira oli yksinään kotona ja Helmi tuli onneksi oikein reippaana vastaan eikä aamun olosta ollut tietoakaan.

Eläinlääkäri mittasi kuumeen, tutki anaalit ja tunnusteli koiran. Ja mahaa aristi. Ultrattiin ja kohtu näytti laajentuneelta joten tuomio oli kohtutulehdus. Kysyin kuinka akuutti tilanne päällä ja lääkäri rauhoitteli, sanoi että hyvin voin käyttää tälle päivälle varatun ajan. Soitin vielä liedon eläinlääkärille ja pidensi aikaamme leikkuu-ajaksi.

Aamulla lähti Helmi sitten mukaani töihin odottelemaan aikaa, voiko parempaa työkaveria ollakaan :). Vointi oli edelleen pirteä, en kyllä lähtenyt aamulla lenkittämään vaan käytin vaan pikaisesti tarpeillaan. Aamupäivällä vein koiran sitten leikkuriin, aika oli 10.30. Lääkäri vielä uusinta-ultrasi kohdun ja totesi saman kun eilinenkin, kohdussa ylimääräistä. Helmihän ei vuoda juoksuissa yhtään ja se tässä riskiksi muodostuikin, märkä ei pääse ulos. Lääkäri lähetti mut matkoihini ja sanoi että koira on noudettavissa kello 15.00. Voi kamala että oli pitkä ja stressaava päivä. onnekseni ei mitään liian pahoja työtehtäviä tullut vastaan kun aivot aivan narikassa. Koko ajan vaan pelkäsin että eläinlääkäristä soitetaan.

Iltapäivällä oli Helmi ihan pihalla. Nukuksissa ja kunnon särkylääkkeissä. Mutta hengissä <3 Hyvin jaksoi vielä 12-vuotiaalla sydämellään moisen koitoksen, oma rakas rauta-mummo <3. 

Samalla oli poistettu hammaskivi ja 1 heiluva yläposkihammas. Kehui että hyvässä kunnossa oli suu ja kiveä oli hyvin vähäinen määrä :)

Nyt puoli yhdeksän maissa illalla on Helmi jo hereillä ja suostui äsken käymään jopa pissalla, toivottavasti paranee tästä pian ja saadaan vielä muutama yhteinen vuosi. Kyllä taas huomasi kuinka äärettömän tärkeä tuo koira on kun tajusi että lähtö voi tulla koska vaan. 

Pidän itseäni sellaisena että liiankin pienestä olen eläinlääkärin rivassa kiinni mutta nyt siitä oli kyllä suuri hyöty, onneksi tulee tarkkailtua koiraa ja huomattua kaikki poikkeava käytös.

Nää hinnat vaan jaksaa aina yllättää Vantaalla asumisen jälkeen. Eilinen lääkäri, sisältäen ultran, antibiootit, särkylääkkeet, anaalien tyhjennyksen, 48€ ja tänään leikkuu, hampaaanpoisto ja hammaskiven poisto ultralla 300€.  Voi jo halvaksi sanoa :)