Ihanaa, ulkona on jo kovin vihreää. Metsässä ihana tallustaa koirien kanssa kun on valoisaa. Martalla on virtaa kun pienessä kylässä, vielä kun olisi itsellä virtaa se kaikki tuhlata ;) Typy kun ei tykkää yhtään pyöräilystä joka olisi oiva liikuntamuoto. En kyllä ole vielä tänä vuonna kokeillut, ehkä onkin eri mieltä asiasta kun viime vuonna, tai sitten ei ;)

Helmi voi hyvin, tulee mukana pitkätkin lenkit. Välimatka kasvaa kyllä välillä suureksi mutta johtuu ihan haistelu-innostaan eikä jaksamisesta. Martta yrittää riehuttaa mutta ei vanhus enää innostu. Tarttee saada pentu tänne kun Tiiti on edelleen Noran matkassa. Tii on saanut treenailla hakua, jäljestystä ja tokoa. Ulkona kun tykkää kaikkea tehdä kun ei ole häiriötekijöitä, seiniä, ovia, liukkaita pintoja, lähellä. Oli tullut typylle taas kunnon takapakkia viikonloppuna kun Nora oli reissussa Vantaalla, sen voittekin itse lukea blogistaan. Harmitus on täälläkin suuri :(. http://cheltu.blogspot.fi/2015/05/mita-sitten-kun-koiraa-ahdistaa.html

Kahden viikon päästä on näyttely pitkästä aikaa Tiillä, Nora tulee tänne typyn handlaamaan. Helmikin on ilmoitettu mutta katsotaan nyt otanko matkaan. Karva sillä on kyllä kunnossa. Martta on edelleen ihan tynkäkarvassa. Elokuussa mentäisi sen kanssa näyttelyyn, eiköhän se ole silloin edes jonnin verran taas kasvanut. En ole millekään kurssille ilmoittautunut vielä Martan kanssa, kesä kun tulee ja lomat niin turha vielä aloittaa. Sitten on taas pitkät syksy ja talvi jolloin voi harrastella.

Olen tiedustellut Ruotsista pentua. Edelleen kamala jännitys seuraavan koiran oston suhteen. Entä jos silläkin on alusta-arkuutta, voiko mulla olla niin huono tuuri? Olen jo epätoivoisena miettinyt toista rotua mutta kun en vaihtaakaan haluaisi. Sakemanni kun on ennen aina ollut niin on pieni kaipuu tullut taas rotuun. Josko sitten kun Helmistä joskus aika jättää niin sellaisen ottaisi. Ehkä. Kiva leikitellä ajatuksella :)

Me päästiin gööttien paimennustaipumustestiin, on heinäkuussa Eurassa. Sekä Tiiti että Martta pääsevät katsomaan mitä lehmien kanssa voisi tehdä. Jännä nähdä on taipumusta kummallakaan :)

Nyt valmistautumaan iltalenkkiin koirakavereiden kera :)